Pastanelerle rekabet edecek açmanın sırrı! Tel tel olması için yapılacak şey: Beklemek! Posted on Kasım 21, 2024Author admin 0 Pastaneden aldığınız açmanın içindeki materyal size az geliyorsa, dolu dolu ve tel tel olan açmayı konutta yapabilirsiniz. Üstelik içine istediğiniz eseri de koyabilirsiniz. Pastanelerle rekabet edecek açmanın sırrı ise beklemekten geçiyor! TEL TEL ZEYTİNLİ AÇMA TANIMI İÇİN MALZEMELER 2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı şeker, 1 paket yaş maya, 1 paket instant maya, 2 adet yumurta akı, 2 tatlı kaşığı tuz, 7 su bardağı un açmanın hamurunu yapmak için gereksiniminiz olan materyaller. İçi için 1 kase zeytin ezmesi, 1 kase sıvı yağ ve üzeri için 2 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ kâfi olacak. NASIL YAPILIR? Açma için evvel sütü ılıtıp, yoğurma kabına koyun. Sıvı yağı, şekeri, mayaları, tuzu ve yumurta aklarını da koyup, düzgünce karıştırın. Son olarak yavaş yavaş unu ek edin. Üzerini kapatıp, yarım saat mayalanması için kenara bırakın. Mayası gelen hamuru unlayarak, 3 eşit kesime bölün. Birinci bezeyi alıp, büyükçe açın. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin ve 3 yemek kaşığı da zeytin ezmesi sürün. Zeytin ezmesinin ya da içine koymak istediğiniz gerecin ölçüsünü isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz. İsteyen daha az yahut daha çok materyal koyabilir. Hazırladığınız yufkayı kenardan başlayıp, rulo halinde sarın. Sonra elinizle sıka sıka uzatın. Burma biçiminde kıvırın ve evvel ikiye, sonra tekrar ikiye kesin. 4 açmanız olacak. Bunların iki ucunu birleştirip, tepsiye dizin. Diğer iki bezeyi de birebir biçimde yapın. Yarım saat de, tepside mayalandırın. Toplamda 1 saat mayalanmasını beklediğiniz açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp, 250 derecede kızarana dek pişirin. Toplamda 12 adet açmanız olacak. İsterseniz daha küçük ve daha çok sayıda yapabilirsiniz.