Sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşlar için kaju kıymetli bir yiyecektir. Süt eserlerine alternatif bir yiyecek olan kaju, gün geçtikçe daha çok duyulmakta ve tüketilmektedir. İşte her gün bir avuç kaju yemenin 9 yararı…
KAJUNUN YARARLARI NELERDİR?
-
Kaju, kalp sıhhatini koruyan ve yenileyen kuruyemişler ortasında bulunmaktadır. Kan basıncını düşmesini sağlarken birçok sıhhat meselesine da âlâ gelmektedir. Günde bir avuç kaju yemek, kan basıncının düşmesini sağlamaktadır.
- İçeriğinde bağışıklık sisteminin korunmasını sağlayan selenyum minerali bulunmaktadır.
-
Kanser düşmanı olan kaju, bedenin direncini artırır.
-
Kansızlığı önlemeye yardımcı olur.
-
İçinde bulunan vitaminler sayesinde güç vericiliği yüksektir.
-
Çinko içermesi sebebiyle çocuk gelişime katkı sağlar.
-
Kasların gevşemesinde tesirli olan kaju, sindirim sistemi için de yararlı asitler barındırır.
-
Kemik sıhhatinde kıymetli olan kalsiyum, magnezyum ve çeşitli minerallere sahiptir.
-
Triptofan içeriği sayesinde memnunluk vericidir.